Kieliszek prosecco dla każdej osoby dorosłej.
Przystawki
- Tatar wołowy / palone siano/ żółtko
SKŁAD: polędwica wołowa, palone siano, żółtko, kapary owoce, borowik marynowany, ogórek konserwowy, czerwona cebula, kasza gryczana, pieczywo pszenne, oliwa, lubczyk
(polędwica wołowa – 100g/ dodatki - 60g)
Lub
- Carpaccio z łososia/ pikle/ rukola
SKŁAD: łosoś, parmezan, kapary owoce, rukola, cebula czerwona, rzodkiewka, marynowane grzyby shimeji, pieczywo pszenne
(łosoś filet – 100g / dodatki – 60g)
Zupy
- Barszcz czerwony / polik wołowy/ kwaśna śmietana
SKŁAD: buraki, marchew, seler, por, cebula, fasola, kapusta biała, pomidory, polik wołowy, kwaśna śmietana, szczypior, masło
(ilość - 250ml)
Lub
- Krem z białych warzyw / soczewica
SKŁAD: soczewica, seler, pietruszka, cebula, ziemniak, czosnek, czerwona cebula, oliwa, limonka, marchew, oliwa, masło, słodka śmietanka
(ilość - 250ml)
Dania Główne
- Pierś z kaczki
SKŁAD: pierś z kaczki, ziemniaki, czosnek, masło, żurawina, czerwona kapusta, marchew, śliwka, tymianek, jabłko , sos może zawierać seler
(pierś z kaczki – 150g/ dodatki - 150g)
lub
- Sandacz / batat/ cukinia
SKŁAD: sandacz, bataty, cebula, słodka śmietanka, cytryna, cukinia, pomidory, marchew, czosnek, masło, parmezan
(sandacz – 150g/ dodatki – 150g)
Desery
- Mona Lisa
SKŁAD: truskawki, lody śmietankowe (zawierają jaja, śmietanę), orzechy włoskie, syrop klonowy (ilość - 150g)
lub
- Tarta pomarańczowa
SKŁAD: mąka, jaja, masło, pomarańcz, mascarpone, słodka śmietanka, czekolada, borówka, truskawka